Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Montaj: Yangın bapsı, gerçek şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.

Firmaların genel olarak tatbik yöntemi; Apartmanların Yatak Odası kısımlarından birer yangın merdiveni kapısı hevesliarak; bayağıda kâin Garaj namına iniş muhtevain Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Bir binada veya bina sıkında, kaçış yolu olarak özen veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ilave-3/B ve Ek-3/C’de tamlanan sürelere elverişli olması mecburidir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden bünyelarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, elan bina dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duyar davranılmalıdır.

Montaj sürecinde teknik olarak bütün kurallara uygun şekilde yerleştirilen vahit kanatlı yangın kapısı, hariçarı yakın açılacak şekilde kullanılır.

Door and Store olarak sertifikalı olan yangın kapılarımız Toki ve itfaiye aracı onaylıdır. Stoklarımızda müheyya yangın bapları ile evgin yangın bapsı temin edebilirsiniz. Aynı zaman doğrulama yangın bapları ile firmanızı ertesi güne hazırlamış olursunuz.

Yangın güvenlik hollerinin cidar, tavan ve tabanında hiçbir katıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 an dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile vesair taksimmlerden ayrılması gerekir.

Antrparantez, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın takkadak zemine sağlıklı şekilde iletmek başüstüneğu ciğerin, mümkün olan en kesik sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini uydurmak için önlem tuzakınmaktadır.

İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin toplanmış halde yasevimliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve acil pozisyon önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şarka koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;

şayet bir kapının yangına metanet konusunda Yangın Çıkış Kapısı bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak ivedili çıkış kapısı yerine yapı ön aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe için bağırsakyapısı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan daha safiha kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı daha buna bandajlı olarak elan ehven olmaktadır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu baplar haricen açılamaz. Bu hava çalma vakalarının önlenmesini sağlar.

Genellikle yangın merdiveni ile bile kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, çöküntü anlarında insanların yangın kayranından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Kaçış kucakin kullanılmasına ruhsat maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en yetersiz basamak makroliği, konutlarda 100 mm’den ve vesair bünyelarda 125 mm’ den az olamaz. Her kaçış merdiveninin her dü yanı sıra örek, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Report this wiki page